Fordítási projektek, helyzetjelentés - L örökösei, és Atrus könyve, részletek

Korábban, a Los Angeles BB Murder Cases fordításának megosztásakor jeleztem, hogy két másik regényfordítási projektem is fut, párhuzamosan. Az egyik ugyancsak a Death Note-hoz kapcsolódik: ez az "L: Change the World" azaz "L örökösei" (a film címének fordításából indultam ki) kisregény rajongói fordítása.
A másik egy számomra nagyon kedves univerzum, a Myst első regényének magyar fordítása, az Atrus könyvéé. Noha egyikkel sem készültem még el, részben, hogy önmagamat motiváljam, részben, hogy nektek is mutassak valamit a munkámból, arra jutottam, PDF formátumban közzéteszem az első néhány fejezetet. (A végleges verziót szokott módon MOBI-ban és EPUB-ban is megosztom majd, hogy ebook olvasón kényelmesen olvasható legyen - nem keresek, és nem is fogok velük pénzt keresni, abban a valószerűtlen helyzetben pedig, ha bármelyik hivatalos magyar kiadást kap, természetesen ezek a munkák lekerülnek) Így elkezdhettek ismerkedni a történetekkel, és persze, nagyon örülök, ha véleményt is mondotok.


Az L: Change the World fülszövege:

L döntésének hála Kirát legyőzték, ám ennek nagy ára volt… az ifjú nyomozó elvesztette legnagyobb pártfogóját, Watarit, és neki magának is csak huszonhárom napja maradt az életre.

Miközben próbálja lezárni a történteket, Watarit keresve egy kislány toppan be L életébe... Nikaido Maki az idős férfi egyik régi barátjának, egy neves professzornak a lánya. Az információ, amit hoz, egyértelműen arra mutat, hogy egy terroristacsoport biológiai fegyverekkel kísérletezik, és látszólag nincs, aki megállítsa őket.

L mindent megpróbál, hogy megvédje a gyereket, és megoldja az ügyet, de az ideje rohamosan fogy...

A kisregény első néhány fejezetét itt elolvashatjátok, vagy letölthetitek.

Az Atrus könyvének fülszövege:

A Korok, amikről a Myst mesél a kalandok és az ámulat, a rejtélyek és a szépség, a csalás és az árulás birodalmai. Lépj hát be ebbe a világba!

Ezeken a lapokon Gehn fiának, Atrusnek történetét olvashatod, a D’nik egyik utolsó leszármazottjáét. A D’nik népe különleges… az Írás titkos művészetét gyakorolva képesek voltak világokat alkotni, és könyveiken át kapcsolatot teremteni velük. Atrus az Új-Mexikói sivatagban nőtt fel a nagyanyja oltalma alatt, és egész gyerekkorában azt hitte, az idős nő történetei puszta legendák… aztán eljött az idő, mikor leereszkedett az ősi birodalomba.

Az Atrus könyve egy apa és egy fiú harcának története, az igazságé, ami szembeszáll a gonosszal, és egy megbocsátást hordozó szerelemé. Korokon át utazva kapunk válaszokat kérdésekre… és a történet ott ér véget, ahol a Myst, és annak sokak által kedvelt meséje elkezdődik.

Az első hét fejezetet itt elolvashatjátok, vagy letölthetitek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések