Fordítások: Final Fantasy XV - Episode Ardyn: Prologue és Parting Ways

A közelmúltban tettem közzé az elemzésemet a Final Fantasy XV játékról, illetve a hozzá tartozó filmekről és animékről. Ezek között van olyan (Az ősök gyűrűje) ami magyar szinkront is kapott, illetve az animesorozat, a Brotherhood mind az öt része megtalálható online, magyar felirattal. 

Az Episode Ardyn: Prologue azonban egy 2019-es kis rövidfilm, az utolsó DLC, az Episode Ardyn előzménye. A történet a FFXV főgonoszára fókuszál, kétezer évvel a játék eseményei előtt, mikor Lucis első királyát választották. Meglehetősen egyedi, sötét és hangulatos anime, ami nagyon sok részletet megmagyaráz. Mivel ennek nem készült hivatalos magyar fordítása, és tényleg nagyon rövid, arra jutottam, lefordítom én.

Magyar felirattal rövidfilmet megtekinthetitek az Indavideómon, EZEN a linken. Amennyiben valaki szeretné elkérni, nagyon szívesen megadom magát a feliratot is, de a videót, amire égettem megvágtam (kivettem belőle a DLC-re utaló reklámokat, hogy csak az animáció maradjon), tehát egy kicsit macerás az eredetihez csatolni.

Az Episode Ardyn-on kívül az univerzumnak még két kiegészítése van, a "The Dawn of the Future" (A jövő hajnala) c. regény, ami egy, az Episode Igniséhez hasonló alternatív univerzum történet, illetve a Prologue: Parting Ways (Prológus: Elválnak útjaink) c. webnovel, amely angol nyelven elérhető a Square Enix hivatalos oldalán. Ez utóbbi ismét elég rövid, negyvennyolc oldalas, forgatókönyv/színdarab szerkezetű írás (japánban audio dráma készült belőle), így ennek is készítettem egy fordítást.

A fülszöveg:

Lucis királysága felett sötét felhők gyűlnek. A varázslatos királyság évszázados háborúban állt Niflheim birodalmával, az öregedő király, Regis azonban sarokba szorul: népe előtt ismeretlen okokból kénytelen elfogadni egy igazságtalan békeszerződést. A háború vége bár reményteljes hírnek tűnik, az általános nyugtalanság mellett a király pontosan tudja: csak még több harc és tragédia vár rájuk.

A baljós előjelek között Regis fia, Noctis azonban semmit nem sejt. Ő az esküvőjére készül, Altissia városába, három barátja társaságában, és fogalma sincs, hogy ha egyszer hátrahagyja az otthonát, hosszú évekig nem térhet majd vissza.

A történet az utolsó napot meséli el, mielőtt az utak végleg különválnak.

A webnovel magyar változata három formátumban tölthető le az oldalról:

PDF
MOBI
EPUB

A MOBI és az EPUB formátum alkalmas rá, hogy Ebookon olvassák őket, sokkal szebben jelennek meg, mint az egyszerű PDF: ez utóbbit számítógépen olvasáshoz ajánlom.

Valentine Wiggin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések