Fordítás: Final Fantasy XV - A jövő hajnala 2. rész

Korábban már hoztam az első részt ebből a regényből, PDF formátumban - most, hosszas küzdelem után végére értem a másodiknak is, az Aranea Highwind szemszögéből íródó "A vég kezdete" c. fejezetnek. Ezzel félúton vagyunk, már csak két fejezet, az "Egy döntés a szabadságról" (Lunafreya Nox Fleuret szemszöge) és "Az utolsó kard" (Noctis Lucis Caelum szemszöge) van hátra.

Concept art a tervezett "Episode Aranea" DLC-hez. Eredetileg ez a játék része lett volna, és "A vég kezdetének" eseményeit dolgozta volna fel, interaktív formában - később kaszálták a projektet, így csak a regényben jelenhetett meg.

A vég kezdete a játék tizenharmadik fejezete (a Graleában, a Birodalom fővárosában lejátszódó események) közvetlen előzménye. Aranea Highwind két katonájával, barátjával, Biggs-zel és Wedge-dzsel együtt hazafelé tart az Altissiát ért támadás után, ám arra érkezik meg, hogy a főváros romokban, démonok és elszabadult magitekek járják az utcákat. A nő sejti, hogy a történteknek köze van a titokzatos kancellárhoz, Ardyn Izuniához, de bizonyosság híján beleveti magát a harcba... és rémisztő részletekre derít fényt. 

Az eddigi két fejezetet (a fülszöveggel, a játék eseményeinek összefoglalójával, és a karakterleírásokkal együtt) ITT tölthetitek le. Remélem, hamarosan hozhatom nektek a következőt is, addig is jó szórakozást kívánok hozzá!

Valentine Wiggin

U.i.: Természetesen most is igaz ami mindig, abban a valószerűtlen esetben, ha a regény hivatalos magyar fordítást és kiadást kap, a rajongói változatot leszedem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések